Mobiel werken

We hebben tegenwoordig de vrijheid om te werken waar en wanneer we willen. Naast deze toegenomen flexibiliteit bieden apparaten zoals de iPad een groot gebruiksgemak en handige draagbaarheid. Dit betekent dat medewerkers overal waar ze willen snel en nauwkeurig data kunnen verkrijgen, terwijl ze ook voortdurend in contact kunnen zijn met het kantoor. Dit is een groot voordeel voor de organisatie.

Vijf zakelijke voordelen voor mobiel werken (bron: @ClicksafeNL):

  • Mobiel werken maakt medewerkers innovatiever. 45% van de werkgevers van kleine bedrijven gelooft dat mensen creatiever zijn wanneer ze niet gebonden zijn aan één locatie.
  • De productiviteit van medewerkers neemt naar schatting met 25 tot 50% toe dankzij mobiel werken.
  • Veel medewerkers zijn bereid de kansen van mobiel werken te plaatsen boven een loonsverhoging.
  • Het gebruik van persoonlijke apparatuur voor zaken is een langdurig groeiende trend. Deze trend wordt BYOD (Bring Your Own Device) genoemd. Organisaties die deze trend steunen blijken het meest in staat te profiteren van mobiel werken.
  • Tegen 2014 zal 90% van de organisaties in staat zijn om zakelijke applicaties te ondersteunen op, al dan niet persoonlijke apparatuur van medewerkers. De infrastructuur die nodig is voor succesvol mobiel werken is namelijk al aanwezig.

Maar: Veiligheid staat altijd voorop. Automatisering is het meest cruciale hulpmiddel wat uw medewerkers nodig hebben om succesvol te kunnen zijn.  Wat gebeurt er bijvoorbeeld als een van uw medewerkers zijn iPad of smartphone verliest?  Uw data en bedrijfs-gevoelige informatie ligt dan gewoon op straat.. een scenario waar u niet aan wil denken.

Mobiel werken? Laat ons meedenken en u adviseren!

 

Wij gebruiken cookies om uw instellingen en voorkeuren te onthouden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.